Bezoek schaatsster

Dinsdag 5 april heeft schaatsster Antoinette een uur lang verteld over haar carrière als topsportster. Zij ging graag in op de uitnodiging van docent Jan Wassens om haar verhaal te vertellen aan belangstellende leerlingen en docenten.

Publicatiedatum 6 april 2016

In een open en gezellig gesprek vertelde ze o.a. over de start van haar schaatscarrière, haar successen en teleurstellingen. Zo bleek bv dat ze een natuurtalent te zijn want toen ze voor het eerst schaatsen stond op een slootje, schaatste ze zo weg zonder ondersteuning. Na het aansluiten bij een schaatsvereniging regen de successen zich aan één. Ook heeft ze uitgelegd hoe moeilijk het is om op jonge leeftijd de goede keuzes te maken. Is er bijvoorbeeld voldoende tijd voor het schoolgebeuren? Ondanks de energie en de tijd die nodig is voor een succesvolle sporttoekomst bleef ze steeds benadrukken dat school erg belangrijk is. Ze gaf aan veel steun gehad te hebben aan de LOOT-
en TAN-faciliteiten die Sevenwolden en het Friesland College haar geboden hebben.

De verschillende trainers en teams passeerden natuurlijk ook de revue. Het teamgebeuren is belangrijk omdat je elkaar als sporter sterker kunt maken. Momenteel heeft ze het erg naar haar zin in team Just Lease waarin Ireen Wüst naast Antoinette de blikvangers zijn. Antoinette beloofde op het eind van het gesprek over twee jaar terug te komen voor een vervolggesprek.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Schaatster Antoinette de Jong

Op de foto schaatsster Antoinette de Jong

temidden van de leerlingen van locatie Buitenbaan

Schaatster Antoinette de Jong