Gewonnen cheque

Vrijdag ontvingen onze leerlingen Kiran Bilstra en Jorn van der Duim symbolisch een cheque van 1000 euro van de Stichting Groen Grou voor de realisatie van een duurzaam project.

Publicatiedatum: 16 maart 2017

De Stichting Groen Grou heeft vorig jaar besloten om elk jaar een schenking aan goede doelen te doen uit de omzet van de kringloopwinkel Grou. Er is in samenspraak met de vrijwilligers gekozen voor een bijdrage aan een duurzaam project en aan een sociaal/maatschappelijk project. 

Evenals acht andere scholen uit het werkgebied van de kringloopwinkel kregen wij een brief waarin ons 1000 euro werd aangeboden wanneer we met een duurzaam initiatief kwamen voor onze school. Onze leerlingen hadden als duurzaam project het volgende voorstel ingediend bij Stichting Groen Grou: onze school schaft een groot aantal powerbanks met zonnecellen aan. Deze worden geplaatst in de lokalen uit de zuidzijde. Er wordt een veilige constructie gebouwd waar je je i-pad zonder risico via zonne-energie kunt opladen. Goed voor het milieu, praktisch en zichtbaar. Doordat veel van onze leerlingen met een I-pad werken, is dit een duurzame oplossing voor het opladen van de I-pads.

"Wij zijn blij met de enorme creativiteit van onze leerlingen, hun betrokkenheid en denkwerk. We staan volledig achter het voorstel omdat het bedacht is door leerlingen, praktisch uitvoerbaar is en past bij wat wij willen zijn: een moderne school voor bewuste mensen" aldus de reactie van directeur Peter de Jong. Hij is de Stichting Groen Grou zeer erkentelijk voor de fincanciële ondersteuning.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bijdrage duurzaam project

Prijswinnaars Stichting Groen Grou