Projectweek 'Werk'

Publicatiedatum: 6 november 2014

Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 november vindt op de Compagnie de WerkWeek plaats. Elk jaar organiseert de Compagnie een projectweek, vol met bijzondere activiteiten rondom een bepaald onderwerp. Dit jaar is dus gekozen voor het thema werk. 

De meeste leerlingen van het praktijkonderwijs gaan direct nadat ze van school gaan aan de slag bij bedrijven of ze stromen door naar het MBO. Werk is dus een belangrijk thema voor de jongeren die de praktijkschool bezoeken. Deze WerkWeek zal dan ook geheel in het teken staan van oriëntatie op stage, uitstroomrichtingen, vervolgopleiding en werk.

Maandagochtend vind de officiële opening plaats door een bijzondere gast 'met koninklijke allure' en Tweede Kamer-lid Lutz Jacobi. Verder zullen leerlingen deze week op bezoek gaan op de werkplekken van oud-leerlingen, ouders komen op school vertellen over hun beroep, er kunnen proefcolleges worden gevolgd op scholen voor MBO-onderwijs en leerlingen mogen een dagje snuffelstage lopen bij een familielid of bekende.

De woensdagavond belooft een groots festijn rondom werk te worden met de organisatie van een ArbeidsMarkt. Stagebedrijven, werkgevers, reïntegratiebedrijven, ouders, MBO’s het UWV, de gemeente en (oud-)leerlingen zullen samenkomen om kennis te maken, zichzelf te presenteren en informatie uit te wisselen. Deze avond start met een heerlijke maaltijd voor die bedrijven die de leerlingen stage- en werkplekken aanbieden. Zonder hen kunnen onze leerlingen niet uitstromen naar werk of een beroepsopleiding.
Ook wethouder Coby van der Laan zal op de ArbeidsMarkt aanwezig zijn.

Op vrijdag 14 november verzorgen leerlingen en docenten een prachtige eindpresentatie. Alle activiteiten die in de projectweek hebben plaatsgevonden zullen een plek krijgen in ‘de WerkStad’, die daarvoor in het schoolgebouw is ingericht. Het zal beslist een ijzersterke presentatie worden!!

Terug naar het nieuwsoverzicht

IVN_9184