VMBO basis

Ben jij een echte ‘doener’? Dan past vmbo basis goed bij jou! De basisberoepsgerichte leerweg bereidt je voor op niveau 2 van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Naast algemene vakken, zoals Nederlands en Engels, besteed je veel tijd aan praktijkvakken. Je kunt kiezen uit de volgende sectoren: Techniek, Zorg & Welzijn en Economie. Bovendien krijg je bij OSG Sevenwolden vaak de mogelijkheid om vakken uit verschillende sectoren met elkaar te combineren.

Na de basisschool kun je in Heerenveen, Grou-Akkrum of Joure starten met de basisberoepsgerichte leerweg. Als je kiest voor het Vakcollege Sevenwolden, dan volg je je hele opleiding in Heerenveen. In Grou-Akkrum of Joure kun je alleen de eerste twee jaar terecht. Na het tweede leerjaar maak je de overstap naar het Vakcollege Sevenwolden of het Kingcollege in Heerenveen om daar je diploma te halen. Het Kingcollege is een bovenbouwlocatie.

Bovenbouw
Wanneer je besluit om na de onderbouw naar het Kingcollege te gaan, dan kun je een keuze maken uit de opleidingen Handel & Administratie en Sport, Dienstverlening & Veiligheid (SDV).
Op het Vakcollege Sevenwolden begin je in klas 3 aan je beroepsopleiding.

Wat kan ik hierna?
  • Verder studeren op het mbo
  • Aan het werk (mits startkwalificatie behaald)