HTV

Als je voor Horeca, Toerisme en Voeding kiest, dan kies je voor een opleiding waar voeding en creativiteit samengaan. Omdat je les krijgt in alle vakken, heb je straks een brede basis om de juiste opleiding op het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) te bepalen.

Bij de opleiding Horeca, Toerisme en Voeding krijg je o.a. les in koken, toeristische dienstverlening, voedings- en levensmiddelen, broodbakken en banketbakken. Daarnaast bedien je in ons schoolrestaurant. Tijdens de praktijkvakken draag je een uniform. Voor de keuken en bakkerij is dat een kok(bakkers)-tenue. Als gastheer/gastvrouw draag je serveerkleding.

Daarnaast volg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, Wiskunde, Economie, Maatschappijleer en CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming). Ook is er aandacht voor sport.

Tijdens het derde en vierde jaar loop je stage in horecabedrijven, bakkerijen of de toeristische sector. Waar je stage loopt, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Zo ontdek je welk beroep het beste bij je past.

Wat kan ik worden?
  • Recreatiemedewerker
  • Gastheer/Gastvrouw
  • Bakker
  • Kok