Goud en brons

Mission Olympic - NK Schoolzeilen

Publicatiedatum: 11 juni 2013

Zoals sommigen al bekend werd er afgelopen schooljaar opnieuw gestreden om de Nederlandse titels tot schoolkampioen in de Mission Olympic. Ook dit jaar streed OSG Sevenwolden in veel verschillende sportdisciplines mee.
Met een mooie reeks eerder behaalde resultaten viel vrijdag jl. te beurt aan de zeilsectie.

Uit een strenge voorselectie van zo'n 40 zeilers, van de locaties Grou-Akkrum, Buitenbaan, Kingcollege en Fedde Schurer, zijn we met 5 koppels afgereisd naar Lelystad. Bij zeilcentrum het 'Bovenwater' werd gestreden om de Nederlandse titel.
Met ideale zeilomstandigheden, noorden wind kracht 3-4 (bft) werd in 7 races tegen elkaar gestreden. En niet geheel onverdienstelijk!

De gouden plak is mee naar huis genomen door Demi en Layla van der Meer van locatie Grou-Akkrum, de bronzen plak is gewonnen door Job Middelkamp (JN1) en Sem Wikkeling (TH1) van de locatie Buitenbaan en verder is er een verdienstelijke 4e plek gevaren door Nick Zondervan (JN2) en Alard Walda (KT2) (Buitenbaan), een 7e plek voor Femke Zijlstra (A4) en Philia Cornelissen (G3) en viel het duo van Marleen Zondervan (A4) en Pieter Kraak (A3) net buiten de finale races.

ZEG JE OSG SEVENWOLDEN, DAN ZEG JE SPORT!

Mevrouw Hak-Huitema,
docent LO

image002
image001