Rolstoel- basketbal

In het Ronald McDonald Sportcenter te Amsterdam vonden zaterdag 18 april de landelijke finales van het rolstoelbasketbal plaats.

Publicatiedatum: 20 april 2015

Quinten Zantinge (15 jaar, vwo 3-leerling op locatie Fedde Schurer) uit Havelte is hier met zijn club DeVeDo uit Ermelo bij de jeugd onder de 19 in de Cruyff Foundation Junior League Nederlands kampioen geworden. In de halve finale werd er gewonnen met 61-35 van Achilles'71. In de finale was DeVeDo oppermachtig en won met 67-39 van De Wit-Grashoppers uit Katwijk.

Op dezelfde dag werd de finale van de Eredivisie gespeeld om het Nederlands kampioenschap. DeVeDo met daarin Quinten Zantinge in de basis, speelde in deze finale tegen Only Friends uit Amsterdam. In de eerste helft had DeVeDo een ruime voorsprong opgebouwd, maar de ploeg kon die voorsprong in de 2e helft niet vasthouden en zag Only Friends steeds dichterbij komen. In de slotfase wist DeVeDo toch het landskampioenschap te prolongeren met een eindstand van 55-52. Een knappe prestatie voor de nog maar 15-jarige Havelter om 2 kampioenschappen binnen te halen.

Quinten Zantinge

Quinten_klein