Contract- verlenging

sc Heerenveen heeft op donderdag 31 maart een nieuwe overeenkomst afgesloten met OSG Sevenwolden. OSG Sevenwolden blijft hierdoor in ieder geval tot de zomer van 2017 trouwe onderwijspartner van de Friese club.

Geplaatst op: 7 april 2016

De samenwerking tussen OSG Sevenwolden en sc Heerenveen kent een lange geschiedenis. Beide partijen werken al jaren nauw samen op onderwijsgebied. Technisch manager Hans Vonk van sc Heerenveen is tevreden met de verlenging van het contract en de samenwerking tussen beide partijen. ‘’We vinden het belangrijk dat onze jeugdspelers naast het voetbal ook op school op niveau kunnen presteren. Voetbal en school worden al jaren door OSG Sevenwolden uitstekend op elkaar afgestemd. Hierdoor kunnen onze jeugdspelers in beide opzichten optimaal presteren.’’

Jonge voetballers die bij sc Heerenveen spelen en uit hun ouderlijke omgeving zijn gehaald, gaan in de Heerenveense regio gewoon naar school. De club heeft een nauwe en vruchtbare samenwerking met OSG Sevenwolden. De programma’s zijn zo geregeld dat kinderen niet in problemen kunnen raken met school, huiswerk, trainingen en wedstrijden. Speciale studiecoördinatoren zien erop toe dat deze balans niet wordt verstoord en dat de jonge voetballers ook op school voortgang boeken.

Volgens de opvatting van sc Heerenveen moet het talent de zekerheid geboden worden om altijd, door middel van studie, ergens op terug te kunnen vallen. Daarom stimuleert sc Heerenveen training en wedstrijden in combinatie met studie.

Bron: website sc Heerenveen